Ledenvergadering 21 februari
12 maart 2018
Show all

Stichting Generasi Baru

adres: De Bazelstraat 31, 3555 CR Utrecht.

www.generasibaru.nl

info@generasibaru.nl

Stichting Generasi Baru (SGB-Utrecht) is een culturele- en religieusmaatschappelijke non-profit organisatie die door Indonesische moslimgemeenschap in Utrecht is opgericht. Veel leden komen uit Zuilen en Overvecht.

Stichting Generasi Baru heeft als doel om een eigen structuur te creA�ren die bijdraagt aan de integratie en emancipatie van Nederlands-Indonesisch moslimgemeenschap in het Nederlandse samenleving. SGB-Utrecht is opgericht in 2008 en ontplooit sindsdien haar activiteiten voor een zeer gevarieerde achterban.

Momenteel is onze stichting gevestigd in een bedrijfspandA�A�in Zuilen-Utrecht die wij via de woningbouwvereniging Portaal huren, en in dit pand organiseren wij wekelijks verschillende activiteiten, zoals Koranles voor de kinderen, islamitische lezingen voor mannen en vrouwen, sociaal- en culturele activiteiten, sporten, educatieve lezingen, interreligieuze dialogen, en wij streven daarbij naar een volwaardige burgerschap van Indonesische Nederlanders.

Missie

SGB-Utrecht wil een levendige plek zijn voor Islamitische gemeenschap in Utrecht en omgeving waarbij men Allah SWT kan dienen door te bidden, te praten, te vieren en te leren over de Islam en goede werken verrichten. Door middel van het organiseren van sport, cultureel maatschappelijke- en religieuze activiteiten willen wij kennis over Islam verspreiden en de saamhorigheid onder moslims en respect tussen moslims en niet-moslims stimuleren.

De SV vechtzoom heeft het paviljoen op een aantal dagen (in 2017) ter beschikking gesteld om deze activiteiten te organiseren. Voor 2018 willen wij in overleg met SV Vechtzoom bekijken of het mogelijk is om naast sportactiviteiten, ook maatschappelijk kunstzinnige activiteiten te organiseren